Postal address
Postbus 132, 4530 AC Terneuzen

Visitors address
Schelpenpad 2, 4531 PD Terneuzen, Nederland.

Tel: +31 (0) 115 647400, Fax: +31 (0) 115 647500
E-mail: port@zeeland-seaports.com  www.zeeland-seaports.com

 

Scheepvaart

 

Duizenden zee- en binnenvaartschepen bezoeken jaarlijks de havens van Vlissingen en Terneuzen. Door de toenemende activiteiten in de Zeeuwse havens zal de scheepvaart de komende jaren alleen maar groeien. Nu al is de Westerschelde één van de drukst bevaren wateren ter wereld. Zeeland Seaports draagt zorg voor een veilige en vlotte doortocht voor de scheepvaart.

 

Het belangrijkste instrument dat een soepele doorvaart regelt is het havenmanagementsysteem. In 2015 is Zeeland Seaports overgestapt op een nieuw haveninformatiesysteem: ENIGMA+. Vanuit ENIGMA+ kunt u alle administratieve handelingen verrichten die noodzakelijk zijn voor een snelle, betrouwbare en veilige afwikkeling van alle scheepvaart in de Zeeuwse havens.

 

Voor meer informatie zie ENIGMA+.

 

Schoon en veilig

 

Naast orde en veiligheid op het water houdt Zeeland Seaports zich ook bezig met gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan het bestrijden en voorkomen van infectieziekten die zich kunnen verspreiden via internationale scheepvaart. Onder Port Health vindt u alle medische informatie die van belang is voor de komst naar de Zeeuwse havens.

 

Vervuiling van het zeewater door de internationale scheepvaart is een groot probleem. Om dit tegen te gaan, en het verblijf in de Zeeuwse haven zo schoon mogelijk te houden, is er een eenvoudige inzamelprocedure voor havenafval.

 

Stroom en wifi

 

Tegenwoordig willen we overal 'connected' zijn. Ook op het water. Meer informatie over wifi en stroomvoorzieningen voor binnenvaartschepen is te vinden onder elektronische diensten.

Nautische informatie

Teletekst

Algemene berichten voor de scheepvaart staan dagelijks op teletekst, pagina 720 tot en met 726. Voor Nederlandse binnenvaart kijkt u op pagina 721 en voor het buitenland op pagina 722.

Weer

Benieuwd naar de weersverwachting in Zeeland? Kijk snel op www.buienradar.nl.

Radar

Een beeld van de radarposten op de Westerschelde en overige informatie over varen op de Westerschelde vindt u op www.vts-scheldt.nl.