Postal address
Postbus 132, 4530 AC Terneuzen

Visitors address
Schelpenpad 2, 4531 PD Terneuzen, Nederland.

Tel: +31 (0) 115 647400, Fax: +31 (0) 115 647500
E-mail: port@zeeland-seaports.com  www.zeeland-seaports.com

 

Werknemers aan het woord

 

Leo Lagendijk, Commercieel Manager

 

“In juni werk ik een jaar bij Zeeland Seaports als commercieel manager. Hiervoor werkte ik bij een expediteur in de Rotterdamse haven en heb ik ervaring opgedaan in de Food business. Werken bij Zeeland Seaports is interessant omdat geen dag hetzelfde is. In mijn portefeuille zitten food, zand en grind, defensie en de scheepswerf branche. Dat is niet werken van achter je computerscherm, maar er actief op uittrekken. Op zoek naar bedrijven die zich willen vestigen in de haven, en naar ladingstromen voor import en export. En tijdens beurzen en congressen het strategisch belang van de havens van Vlissingen en Terneuzen voor het voetlicht brengen.

 

Wat het ook boeiend maakt is dat je – zowel intern als extern – met veel mensen aan tafel zit. Of het nu gaat om verlenging van contracten, nieuwe projecten of samenwerkingsverbanden: het verdient allemaal evenveel aandacht. Uiteraard heb je te maken met belangen, zowel intern als extern. Dus je zult steeds de afweging moeten maken wat het zwaarst weegt. Niet eenvoudig, wel enerverend! Ik hecht waarde aan collegialiteit en loyaliteit omdat ik geloof dat de verschillende afdelingen met elkaar een project tot een succes kunnen maken. Door de interactie met de collega’s doe je stiekem veel kennis op.”

 

Wouter Vos, medewerker Logistiek & Infrastructuur

 

“Na het afronden van de HBO-studie Logistiek & Technische Vervoerskunde ben ik in september 2011 bij Zeeland Seaports gestart met werken. Aangezien ik graag in een havengerelateerde omgeving wilde gaan werken, een goede keuze. In mijn functie staat het ontwikkelen van de vervoersmodaliteiten, achterlandverbindingen en de logistieke afwikkeling van/naar producenten en consumenten in het achterland centraal. Enerzijds het faciliteren van transport over de weg, het spoor en het water qua infrastructuur en anderzijds het ontwikkelen van nieuwe transportdiensten in samenwerking met de bedrijven in de regio. Samenwerking met alle afdelingen binnen Zeeland Seaports en de relevante marktpartijen is daarin erg belangrijk. Als je gaat werken bij een havenbedrijf wordt verwacht dat je als het ware een 'helikopterview' hebt over de activiteiten in de havengebieden. De vele contacten hierin met de marktpartijen, ontwikkelorganisaties en overheden maken het werk erg veelzijdig binnen een dynamische omgeving."

 

Nel Westveer, medewerker Financiën

 

"Al vierentwintig jaar ben ik parttime werkzaam voor Zeeland Seaports en de voormalige havenschappen Vlissingen en Terneuzen. Wat het werk speciaal maakt is de veelzijdigheid en dynamiek van de organisatie. De eerste tien jaar werkte ik als receptioniste. Een leuke baan met veel klantencontact. Daarna ben ik gaan werken voor de financiële afdeling, omdat ik ook met dit werk veel affiniteit heb. Mijn werkzaamheden bestaan momenteel voornamelijk uit debiteuren- en crediteurenadministratie. Naast de administratie voor het havenbedrijf, voeren wij deze ook voor onze deelnemingen in Valuepark Terneuzen, WarmCo2 en Stichting Biopark. Er lopen continue tal van projecten, zoals infrastructurele werken, waarvoor een aparte projectadministratie wordt gevoerd. Om steeds inzicht te hebben in budgetten hanteren we een verplichtingenadministratie voor de inkopen. Naast begroting en jaarverslag levert onze afdeling onder meer financiële kwartaalrapportages, businessplannen en meerjarenramingen. Dagelijks administreren en verwerken we de financiële gegevens tot actuele cijfers die belangrijk zijn voor de oplevering van diverse rapportages en voor de bedrijfsvoering. Kortom, er is altijd volop werk te doen. Het voor Zeeland Seaports werken geeft me het gevoel indirect iets te kunnen bijdragen aan de economie in Zeeland. Het accommoderen en aantrekken van nieuwe en bestaande bedrijven in onze regio is immers voor veel mensen en gezinnen een belangrijke voorwaarde om in Zeeland te kunnen werken en wonen."