Postal address
Postbus 132, 4530 AC Terneuzen

Visitors address
Schelpenpad 2, 4531 PD Terneuzen, Nederland.

Tel: +31 (0) 115 647400, Fax: +31 (0) 115 647500
E-mail: port@zeeland-seaports.com  www.zeeland-seaports.com

 

Stukgoed

 

Stukgoed wordt ook wel breakbulk of general cargo genoemd. Het gaat het om goederen die per stuk zijn gebundeld of verpakt - in tegenstelling tot bijvoorbeeld bulkgoederen - en per pallet worden vervoerd. Stukgoed duidt dus op de verschijningsvorm van de lading.

 

In de Zeeuwse havens speelt stukgoed een grote rol. Zeeland Seaports is Europees marktleider in de stukgoedsectoren aluminium en houtproducten zoals pulp en papier. De Zeeuwse haven heeft moderne faciliteiten voor de behandeling en opslag van kwetsbare ladingen als hout en papier.

 

Verbrugge Terminals runt in Terneuzen en Vlissingen drie van Europa's grootste en meest moderne terminals voor houtproducten. Maar ook andere operators als BOW Terminal, Pacorini Metals Vlissingen, Supermaritime Nederland en Mammoet Multi Purpose Terminal dragen bij aan de overslag van stukgoed in Zeeland.

 

Een belangrijke vorm van stukgoed is projectlading. Dit zijn grote objecten die vervoerd moeten worden. Denk aan brugdelen of onderdelen voor offshore platforms. Maar ook (onderdelen voor) windmolens vallen onder stukgoed.

 

In 2013 werd er circa 8 miljoen ton aan stukgoed overgeslagen in de Zeeuwse havens.

 

Zaken doen met Zeeland Seaports? Kijk op onze speciale business site.