Postal address
Postbus 132, 4530 AC Terneuzen

Visitors address
Schelpenpad 2, 4531 PD Terneuzen, Nederland.

Tel: +31 (0) 115 647400, Fax: +31 (0) 115 647500
E-mail: port@zeeland-seaports.com  www.zeeland-seaports.com

 

Offshore

 

Bij offshore draait het om de bouw en het onderhoud van installaties op zee. Dat kan gaan om platforms voor olie- of gaswinning, maar ook om windmolenparken. Speciale installatieschepen zorgen voor het verschepen van grote onderdelen tussen platforms en haven.

 

Zeeland Seaports heeft een geografisch gunstige ligging ten opzichte van veel offshore olie- en gaswinningplatforms en windparken in de Noordzee. Dankzij de korte vaarroute en de afwezigheid van sluizen is Vlissingen al vele jaren een erkende haven voor de op- en overslag van offshore objecten.

 

Windenergie op zee is een groeiende business. Nationaal en Europees wordt groot ingezet op windenergie om de energievoorziening te verduurzamen. Zeeland Seaports is voorloper in die ontwikkeling. Vanuit de Zeeuwse havens werden al twintig windmolenparken opgeleverd. Die windparken hebben onderhoud nodig. Goed om te weten dat gespecialiseerde bedrijven in de Zeeuwse haven ruime ervaring hebben met onderhoud, demontage en assemblage van offshore onderdelen.

 

Zaken doen met Zeeland Seaports? Kijk op onze speciale business site.