Postal address
Postbus 132, 4530 AC Terneuzen

Visitors address
Schelpenpad 2, 4531 PD Terneuzen, Nederland.

Tel: +31 (0) 115 647400, Fax: +31 (0) 115 647500
E-mail: port@zeeland-seaports.com  www.zeeland-seaports.com

 

Food

 

Voedselproducten reizen vaak per schip. Steeds vaker gaat dat via de Zeeuwse havens. Denk daarbij aan vlees en vis. Maar ook aan uien, aardappelen of zuivelproducten, zoals boter. Als opkomende speler in de food market doen ook veel fruitproducten zoals bananen en citrusfruit Zeeland aan.

 

De overslag van food vormt op veel vlakken een uitdaging. Versheid speelt vaak een essentiële rol, en versheid verlangt snelheid. Ook zijn veel food producten kwetsbaar van aard. Vlissingen heeft een uitstekende reputatie binnen de voedselbranche voor het deskundig behandelen en opslaan van verse voedselproducten.

 

De Bijleveldhaven heeft zijn eigen Food Port. Naast de behandeling en opslag van versproducten worden daar ook ondersteunende diensten aangeboden. Denk aan het mengen, verpakken, ompakken, opnieuw verwerken, uitklaren, doorsturen en distribueren van versproducten. Vlissingen is ook exporthaven voor verse groenten uit Nederland, Frankrijk en Zuid-Europa. Die worden verscheept naar Rusland en andere noordelijke bestemmingen.

 

Zaken doen met Zeeland Seaports? Kijk op onze speciale business site.