Postal address
Postbus 132, 4530 AC Terneuzen

Visitors address
Schelpenpad 2, 4531 PD Terneuzen, Nederland.

Tel: +31 (0) 115 647400, Fax: +31 (0) 115 647500
E-mail: port@zeeland-seaports.com  www.zeeland-seaports.com

 

Bereikbaarheid

 

Zeeland Seaports is de derde zeehaven van Nederland. Binnen en buiten de regio speelt de haven een belangrijke economische rol. Die positie heeft Zeeland Seaports onder meer te danken aan de goede bereikbaarheid en de uitstekende verbindingen met het Europese achterland.

 

Achterlandverbindingen

 

Onze havens zijn zowel via zee en binnenwater als per spoor en over de weg zeer goed bereikbaar. Het havengebied kenmerkt zich door:

  • Een open verbinding met de Noordzee;
  • Diep vaarwater en nauwelijks getijdebeperkingen;
  • Goede, filevrije achterlandverbindingen;
  • Een goed functionerend netwerk van spoorwegen;
  • Uitstekende aansluiting op de Europese binnenvaartroutes;
  • Een uitgebreid pijpleidingennetwerk.

 

Vooral de goede bereikbaarheid over de weg is een sterk punt van onze havens. Veel andere havens kampen met files die de bereikbaarheid over land ernstig beperken. In Zeeland zijn files een uitzondering, waardoor Zeeland Seaports zich duidelijk positief onderscheidt. Om die bereikbaarheid optimaal te houden zijn er nieuwe ontwikkelingen, zoals de verdubbeling van de Tractaatweg/Sloeweg, de bouw van de Sluiskiltunnel en de Zeesluis.

 

Plattegrond

 

De haven van Zeeland Seaports bestaat uit twee gebieden: de havens van Vlissingen en Terneuzen. Een overzicht van beide havengebieden vindt u in bijgevoegde plattegrond.

 

Bedrijvengids/plattegrond