Postal address
Postbus 132, 4530 AC Terneuzen

Visitors address
Schelpenpad 2, 4531 PD Terneuzen, Nederland.

Tel: +31 (0) 115 647400, Fax: +31 (0) 115 647500
E-mail: port@zeeland-seaports.com  www.zeeland-seaports.com

 

De haven

 

Zeeland Seaports omvat twee havens: de haven van Vlissingen en de haven van Terneuzen. Samen vormen ze een havengebied dat strategisch is gelegen in Noordwest-Europa, met een gunstige toegang vanaf de Westerschelde.

 

De Westerschelde biedt een open verbinding met de Noordzee en ligt dicht bij internationale vaarroutes. Dankzij de maximale diepte van 16,5 meter bereiken zelfs de grootste zeeschepen de haven. Meer informatie over de gunstige achterlandverbindingen is te vinden onder bereikbaarheid.

 

Ruimte voor groei

 

In het havengebied zijn zo'n 200 bedrijven gevestigd, actief in de industrie, logistiek en maritieme dienstverlening. Samen zijn ze goed voor ongeveer 18% van de totale werkgelegenheid in de provincie Zeeland. Door de uitbreiding van de haven in de Kanaalzone en de nieuwe Scaldiahaven neemt dit aandeel nog altijd toe. De havens van Zeeland Seaports herbergen ruimte voor groei.

 

Meer weten over de aantrekkelijke vestigingsvoorwaarden in de Zeeuwse haven? Zie beschikbare terreinen.

 

Werken in de haven

 

Niet alleen de uitstekende ligging en de actieve bedrijven maken het Zeeuwse havengebied aantrekkelijk. Juist de mensen maken de haven. Mensen die trots zijn op hun vak, hun bedrijf en hun haven. Dankzij de enorme inzet en bereidwilligheid van ca. 85 werknemers behoort Zeeland Seaports tot één van de snelst groeiende havens in Europa.

 

Meer kerncijfers over de Zeeuwse haven? Kijk bij statistieken.