Postal address
Postbus 132, 4530 AC Terneuzen

Visitors address
Schelpenpad 2, 4531 PD Terneuzen, Nederland.

Tel: +31 (0) 115 647400, Fax: +31 (0) 115 647500
E-mail: port@zeeland-seaports.com  www.zeeland-seaports.com

 

Interactief met logistiek aan de slag

14-03-2017

Zeeland Connect, het logistieke samenwerkingsverband in Zeeland heeft op  9 maart jl. een sessie geïnitieerd voor het bedrijfsleven waarbij de projecten FastXS en Synchromodaal transport centraal stonden. Bedrijven uit de verladerskring Zeeuws-Vlaanderen, aangevuld met diverse terminals uit Zeeland zijn door Zeeland Connect, Secure Logistics en TNO met presentaties en het spelen van een interactieve serious-game “Synchro mania” meegenomen in de logistieke optimalisatie projecten.


Ontwikkelingen en successen
Namens Zeeland Connect heeft Wouter Vos een toelichting gegeven over een aantal recent gestarte ontwikkelingen en de geplande logistieke bijeenkomsten. Suzanne Brussaard (Secure Logistics) heeft vervolgens uitgebreid stilgestaan bij de voordelen van de cargo card alsook een aantal ‘user cases’ besproken die de meerwaarde van implementatie aantonen. Met het project wordt toegewerkt aan een uniforme wijze van aanmelding voor vervoerders met duidelijke logistieke en administratieve voordelen voor de terminal. Inmiddels zijn de eerste successen geboekt en zijn meerdere Zeeuwse terminals  voornemens de cargocard te implementeren. Voor geïnteresseerden in FastXS zal er binnenkort een regionaal referentiebezoek worden in gepland.


Zie www.zeeland-connect.nl actuele projecten: FastXS


Synchromodaal transport
De middagsessie onder begeleiding van het TNO team stond volledig in het teken van synchromodaal transport. TNO heeft hiervoor een serious game ontwikkelt genaamd “Synchro Mania”. Met deze game wordt op een interactieve manier inzicht verkregen in de logistieke uitdagingen om de juiste modaliteit (barge, truck, trein) in te zetten op de juiste dag en via de juiste route. Regelmatige afstemming met de klant kan leiden tot extra flexibiliteit en daarmee lagere kosten en Co2 besparingen. De aanwezige bedrijven zijn met deze game competitief aan de slag gegaan. Met als winnaar: Team “Supermaritime” (Martien Burger & Pascal Spijkers), bereikt door een lage Co2 footprint, hoog rendement ingeplande orders en lage kosten te hanteren. 


Deze logistiek vruchtbare dag werd afgesloten met een wrap-up over welke uitdagingen er in de Zeeuwse logistiek zijn en welke kansen ‘Synchromodaal’ biedt.  Met deze sessie heeft Zeeland Connect een bijdrage proberen te leveren aan bewustwording van de flexibele inzet van (duurzame) transportmodaliteiten.


Zie www.zeeland-connect.nl actuele projecten Synchromodaal voor meer informatie.


Wij willen de deelnemende partijen hiervoor bedanken.


Naar nieuwsarchief

Nieuws

Meer berichten >>